top of page

Curriculum vitae

Amélie Dendal werd geboren à Calcutta, Inde en 1989 en begon op 4-jarige leeftijd rencontré piano bij Annie Trine. Op 6-jarige leeftijd a remporté ze anches de eerste prijs op het « Grand Concours International de Piano » à Paris.

 

Amélie behaalde succesen bij verschillende wedstrijden, waaronder de eerste prij bij de Axion Clazssics Competition, en tweede prijzen bij het “Concours International de Piano de l'Euro Region” et het “Concours National Grétry”. Il a été finaliste du concours « Kaufmann European Music » à Bruxelles, ainsi que du concours « EPTA-Belgium » et « les Jeunes Musiciens ».

 

Amélie Dendal gaf récitals aan de Muntschouwburg van Brussel, het conservatorium van Charleroi, …  Amélie trad op à West-Europa en de Verenigde Staten. Ze was uitgenodigd op verscheidene beroemde festivals, zoals Euroclassical festival, les Nocturenes de Rouen (2013) en het International Festival “Minimes” en Saint-Boromée festival en 2014.

 

Amélie Dendal est zeer actief als kamermuzikante. Zo trad ze onder meer op als soliste met het Orchestre de chambre de Wallonie en het orkest van het Conseravtorium van Brussel, waar ze speelde onder leiding van de zwitserse dirigent Daniel Klajner.

Ook nam ze deel aan masterclassen a rencontré beroemde professoren zoals Peter Eötvös, Adrien Brendel, Martin Canin (Juillard School New York), Victor Rosenbaum en vele anderen.

 

Amélie Dendal studeerde bij dr. Daniel Blumenthal aan het Conservatorium van Brussel en verkreeg de eerste prijs « Frison » et « Ollin » voor haar uitstekende resultaten bij het behalen van haar Master.

Vervolgens vervolmaakte ze zich aan de Indiana University (Verenigde Staten) waar ze het prestigieuze performers degree behaalde, alsook een speciale prijs voor uitmuntende resultaten.

 

Momenteel studeert Amélie Dendal bij Daniel Blumenthal dans het Conservatorium van Brussel en aan de Academie van Brescia, Italië bij Bernd Goetzke. 

bottom of page